Rindu....kamu...

Tuesday, November 30, 2010


Arakian disebabkan keadaan semasa ketika peperiksaan maka oleh itu sebarang sesi penangkapan gambar telah dihalang serta diharamkan buat masa ini sehinggalah waktu yang telah ditetapkan,maka dengan itu,segala peralatan penangkapan telah dibekukan dan dikurung didalam lokar..
















p/s rindu kamera ngalahkn awek..ahahha
p/s/s Tak sabar tunggu abih exam...nk snap puas2...ngeee

Setan Punya Budak....

Saturday, November 27, 2010

Yea...entry kali nh pasal Lagenda Budak Setan,aku tau filem n
h dh agk lm...byk kritikan yg aku baca,yg kondem,yg puji yang suka,yang kutuk gila2..huhuhu macam2 la..tp bg aku bukan senang nk mengangkat novel ke filem,lagi2 novel yang pernah jadi fenomena tahun 90an dulu,tahap expectation penonton juga sangat tinggi kot..hahaha..bese la 2.Bagi aku,klau buat btul2 mesti bole sama tahap Twilight,Ayat2 Cinta*bg aku x best sgt,Harry Potter*filem yg aku tak minat langsung.

Bila aku check baru aku tau,novel nih ada banyak siri kot.

Lagenda Budak Setan 1(Kasyah & Ayu)[1979-1983]
Lagenda Budak Setan 2(Kasyah & Ayu)[1987-1990]
Lagenda Budak Setan 3(Kasyah & Amelia)[1990-1992]
Katerina
Kasyah Lagenda Berakhir



Sebenarnya entry aku kali nih bukan nak cerita pasal filem,aku nak cerita pasal novelnye saja,aku dah berjaya memuatturun novel2 nih*perghh..bahasa buku baku tuu....novel yang ada sekarang Lagenda Budak Setan 1,2,3 je.Katerina & Kasyah:Lagend Berakhir aku tak dapat cari lagi.....nt klu aku dpt..aku akan update pada entry lain

Aku memang teringin sgt nk baca novel nh,dulu akak aku ada 1,tp
tak tau kt mana dah..mungkin hanyut dibawa sungai...ahaha

Bila di pikir balik..dah lama sgt aku tinggalkn bc novel nih,mau dkt 3-4 taun jugak la,dulu2 zaman sekolah,masa awal2 diploma,mmg hantu novel la..*br korg tau cmne ayat aku powerkan..wakakkaka,trlebih sudah...

Baca novel nh leh ajar kita tentang kehidupan,apa yang orang lain hadapi dan bagaimana nak hadapi,kalau x dapat hadapi pun..bagaimana nak lalui semua yang berlaku,hidup mungkin sebuah novel yang kita tak tau kesudahahannya,tp jangan bawak life novel tu msk dalam life sendiri..haru nt!!

Penulis kegemaran aku masa tu Aisya Sofea dan hampir semua novel dia aku baca Jauh, Jendela Hati, Kau Untukku, Sehangat Asmara, Gelora Jiwa dan Adam Dan Hawa kecuali Selagi Ada Dia dan Buatmu kekasih je aku belum baca

Kenapa aku suka baca novel?
ntah,mungkin sbb seronok kot dan aku memang suka imaginasi,memang aku akui tahap imaginasi aku mmg tinggi sket...lalalala.....cuma ada pro and contra bagi aku,yang bagusnya,kita dapat isi masa lapang dgn membaca,walaupun novel,yang x eloknya,klu novel best,memang berhantu la,xle tinggal,kepala asyik igt je,idup macam awangan*serius... ur life is about whats gonna happen at others in the novel!!!...penah kawan aku kutuk sbb baca novel,tp aku wat bodo je,tp oneday,myb sbb bosan,die pn belek2 l novel aku, novel Sehangat Asmara kot..haa...amik hang,x brgerak sampi malam kot..dok ngadap novel 2....ahahaha..padan muka!

Mungkin sebab tu jugak,aku cuba tinggalkn novel nih..yela,nt tak jadi keja plak....lg susah,mungkin owg len bole la handle,bg aku ssh sket kot...xpe,mungkin aku nk try mula baca blik,baca time2 free je...*bolee ke????..... insyaallah,aku plan nk cari balik novel Aisya Sofea nih...yang ada dah lost dah..ilang trus,nt kumpul duit,trus oder 1 set suma novel dia..senang citer

p/s Novel yang aku download nih,aku x baca lagi,so aku tak tau la isikandungan novle nh lengkap ke x

Mungkin

Friday, November 26, 2010

mungkin
mungkin semua ini dugaan
mungkin ini hanya sampingan
mungkin ini hanya cubaan

selama ini ku simpan
dlm dada kukuh tersimpan
jauh perjalanan ini
mugkin belum pasti
kita berjumpa di destinasi

mungkin aku bukan sesiapa
kerana aku juga manusia
walaupun inginku tinggi
mungkin hanya dalam mimpi

mungkin langkah akan sepi
kerana langkah ini aku sendiri
hati oh hati

aku sedih
aku benci
aku marah
aku caci
aku pergi,lalu sendiri..

hidup dlm dunia sendiri
mungkin memang macam ni
aku pun tak pasti
hati mana sudi
hati mana benci

mungkin aku begini
lahir mcm nih,hidup macam ni
yaa..aku tak sempurna
tapi aku tetap cari bahagia
p/s cari kekuatan diri untuk terus melangkah pergi
p/s/s saja2 entry..xde kene mengene ngan sape2....


Disaat aku mencintai

Wednesday, November 24, 2010



Entry nih sekadar isi masa terluang,
melayan lagu2 jiwang nih kdg2 best gak..so layan jeee

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Sharing is Seksi!!

Tuesday, November 23, 2010

salam,entry kali aku nak wat pasal tutorial buttom sharing is caring plak..macam contoh gambar yg kt bawah nih...semlm tgh asyik2 layan blog..yela time mood dtg nh....byk plak idea..so share2 laa.nm pn sharing is caring..ahaha seksi tuu!!!




1.Masuk dalam Dashbord dan pilih Layout
2.Kemudian pilih Edit HTML
3.Click Expand Widget Templates
4.Ctrl+f dan cari

</head>

5.Masukkan kod berikut sebelum kod diatas

<!--HIDDEN-BOOKMARKS-STARTS-->

<style type='text/css'>
div.sexy-bookmarks {
height:54px;
background:url(&#39;http://3.bp.blogspot.com/_4HKUHirY_2U/SxTyvjcqvPI/AAAAAAAAAcU/lQxqcVMXpoE/sharingsexy.png&#39;) no-repeat left bottom;
position:relative;
width:540px;
}

div.sexy-bookmarks span.sexy-rightside {
width:17px;
height:54px;
background:url(&#39;http://3.bp.blogspot.com/_4HKUHirY_2U/SxTyvjcqvPI/AAAAAAAAAcU/lQxqcVMXpoE/sharingsexy.png&#39;) no-repeat right bottom;
position:absolute;
right:-17px;
}

div.sexy-bookmarks ul.socials {
margin:0 !important;
padding:0 !important;
position:absolute;
bottom:0;
left:10px;
}


div.sexy-bookmarks ul.socials li {
display:inline-block !important;
float:left !important;
list-style-type:none !important;
margin:0 !important;
height:29px !important;
width:48px !important;
cursor:pointer !important;
padding:0 !important;
}


div.sexy-bookmarks ul.socials a {
display:block !important;
width:48px !important;
height:29px !important;
font-size:0 !important;
color:transparent !important;

}

.sexy-furl, .sexy-furl:hover, .sexy-digg, .sexy-digg:hover, .sexy-reddit, .sexy-reddit:hover, .sexy-stumble, .sexy-stumble:hover, .s
exy-delicious, .sexy-delicious:hover, .sexy-yahoo, .sexy-yahoo:hover, .sexy-blinklist, .sexy-blinklist:hover, .sexy-technorati, .sexy-technorati:hover, .sexy-facebook, .sexy-facebook:hover, .sexy-twitter, .sexy-twitter:hover, .sexy-myspace, .sexy-myspace:hover, .sexy-mixx, .sexy-mixx:hover, .sexy-script-style, .sexy-script-style:hover, .sexy-designfloat, .sexy-designfloat:hover,
.sexy-syndicate, .sexy-syndicate:hover, .sexy-email, .sexy-email:hover {
background:url(&#39;http://1.bp.blogspot.com/_4HKUHirY_2U/SxTyqWVZBZI/AAAAAAAAAcM/FEdBsycXjkU/Sexysprite.png&#39;) no-repeat !important;
}

.sexy-furl {
background-position:-300px top !important;
}
.sexy-furl:hover {
background-position:-300px bottom !important;
}
.sexy-digg {
background-position:-500px top !important;
}
.sexy-digg:hover {
background-position:-500px bottom !important;
}
.sexy-reddit {
background-position:-100px top !important;
}
.sexy-reddit:hover {
background-position:-100px bottom !important;
}
.sexy-stumble {
background-position:-50px top !important;
}
.sexy-stumble:hover {
background-position:-50px bottom !important;
}
.sexy-delicious {
background-position:left top !important;
}
.sexy-delicious:hover {
background-position:left bottom !important;
}
.sexy-yahoo {
background-position:-650px top !important;
}
.sexy-yahoo:hover {
background-position:-650px bottom !important;
}
.sexy-blinklist {
background-position:-600px top !important;
}
.sexy-blinklist:hover {
background-position:-600px bottom !important;
}
.sexy-technorati {
background-position:-700px top !important;
}
.sexy-technorati:hover {
background-position:-700px bottom !important;
}
.sexy-myspace {
background-position:-200px top !important;
}
.sexy-myspace:hover {
background-position:-200px bottom !important;
}
.sexy-twitter {
background-position:-350px top !important;
}
.sexy-twitter:hover {
background-position:-350px bottom !important;
}
.sexy-facebook {
background-position:-450px top !important;
}
.sexy-facebook:hover {
background-position:-450px bottom !important;
}
.sexy-mixx {
background-position:-250px top !important;
}
.sexy-mixx:hover {
background-position:-250px bottom !important;
}
.sexy-script-style {
background-position:-400px top !important;
}
.sexy-script-style:hover {
background-position:-400px bottom !important;
}
.sexy-designfloat {
background-position:-550px top !important;
}
.sexy-designfloat:hover {
background-position:-550px bottom !important;
}
.sexy-syndicate {
background-position:-150px top !important;
}
.sexy-syndicate:hover {
background-position:-150px bottom !important;
}
.sexy-email {
background-position:-753px top !important;
}
.sexy-email:hover {
background-position:-753px bottom !important;
}

</style>


<!--HIDDEN-BOOKMARKS-STOPS-->

STEP #2

1.Ctrl+f dan cari

<data:post.body/>


kemudian selepas/sebelum kod itu,masukkan kod nih plak
<div class='sexy-bookmarks'>

<ul class='socials'>
<li class='sexy-delicious'><a expr:href='&quot;http://del.icio.us/post?url=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' target='_blank'/></li>

<li class='sexy-digg'><a expr:href='&quot; http://digg.com/submit?url=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' target='_blank'/></li>

<li class='sexy-technorati'><a expr:href='&quot; http://technorati.com/faves?add=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' target='_blank'/></li>

<li class='sexy-reddit'><a expr:href='&quot; http://www.reddit.com/submit?url=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title'
target='_blank'/></li>

<li class='sexy-stumble'><a expr:href='&quot; http://www.stumbleupon.com/submit?url=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' target='_blank'/></li>

<li class='sexy-designfloat'><a expr:href='&quot;http://www.designfloat.com/submit.php?url=
&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' target='_blank'/></li>

<li class='sexy-facebook'><a expr:href='&quot; http://www.facebook.com/sharer.php?u=&quot; + data:post.url +
&quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' target='_blank'/></li>

<li class='sexy-twitter'><a expr:href='&quot; http://twitthis.com/twit?url=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; +
data:post.title' target='_blank'/></li>

<li class='sexy-furl'><a expr:href='&quot; http://www.furl.net/storeIt.jsp?u=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title'
target='_blank'/></li>

<li class='sexy-syndicate'><a href='http://feeds2.feedburner.com/YOUR-FEEDBURNER-ID' title='Subscribe to RSS'/></li>

<li class='sexy-email'><a expr:href='&quot; mailto:?subject=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' target='_blank'/></li>

</ul>
<span class='sexy-rightside'/></div>


STEP #3
selepas tu anda boleh la save page tersebut

*sebenarnya entry nih hanya repost dr blog owg len..tp alang2 menda elok..mmg la dr segi etika x bgs..anyway..good things should be share rite??

jadi,klu suke..sile laa share.huhuhu

My Little Angel part II

Entry nh adalah sambungan yg sebelumnya..bukan apa pun just few snapshots Aina ms time raya n masa aku mengasuh die...

time dok ngn Ibunya..wah...muka sgt innocent...suci gitu.

waktu bersam pakcik mu...tgk..kan dh ckp..muka dh ada ubah2 sket2....

usha-usha apa!!! apahal!!!

huish..grr..sruupp!!!!...sreepp!!!
*hikmat geronyeh mulut thp 3

20 taun g..kamu tgk laa muka kamu nih time kecik2..pakcik publish 1 dunia kot..ahaha...bole claim royalti nh...haii kecik2 dh de blog kn...dulu pakcik taip2 keybord pn gagap tau..

My Little Angel

Monday, November 22, 2010


Anak...penah rasa ada anak?? mungkin x kot..ahaha..tp perasaan sayang anak tu ada la...*haish..pe aku merapu nih

Ni kisah psl jaga anak..oppss anak buah ok!! aku x penah rs perasaan nih..huhu.
.
bila balik umah ari 2,aku jd pak inang..ni pn nama mak aku bg utk adik aku,n dh dpt title 2 kt aku dah..mksudnyaa aku laa jd pengasuh anak buah aku nh time ibu die xde..



Nama die Aina Nasuha bt Amin....ahaha jgn trpedaya dgn wajah anak nh..ia bisa membuat adrenalin anda menigkat tahap 365k/j..huhuu...*ok..aku mmg xtau kire thp tenaga,x amik fizik

Kisah 1
Ye..kenangan yang mmg bole tahan ngn Aina nih...penah time aku jaga dia,time aku baring..die g main kt dapur..tgh baiiiik punye layan Rachel Ray...OppSS..yes mmg aku mnt talkshow+msk+Tips ,bole plak die g selongkar almari tupperware mak aku...ms aku g tgk..dietak wat paper..just usik2 je..taaapiii..bila aku panggil je nama die...aaaiiiinaa!!!....dengan selamba tp laju2nya die selerakkan semua tupperware mak aku..adeeh!! nyesal pggl nama dia..then die pn siap lari2 anak dtg kt aku..sengih2...angkat tangan,mintak dukung...hmmm.ohh anak!!


Kisah 2
Mak aku tgh makan ngn akak aku..Aina tgh main2 sorang2 kt dapur...ala meja makan ngn dapur 2 bkn jauh pon...dan satu lg,si Aina bukan tau takut pn...main usik je apa yg ada..tgh sedap2 dorg makan...n nk dijadikan cerita,akak aku x perasan n mulut mak aku pn ada makanan..sekali die nmpk Aina berdiri..sambil cekak KATAK PURU!!! diulang KATAK PURU ok!!!!! kt tgn die....mmg mak aku tak dapat ckp paper sbb mulut penuh..serta merta mak cuit akak kt sblh smbl tunjuk Aina...ape lagi!! lompat trbang laa akak aku pergi dptkn Aina..wakakakaka....aishhh...mmg trkejut n gelak besar la org....Si Aina nh plak muka xde rs brsalah pon...yela..die pn mmg budak...bkn knal katak 2 apa...ahahahah..mengucap panjang laa mak aku mlm 2...silap2 bukan cucu..die sendiri msk hospital sbb cucu....
itu la serba sedikit psl Aina nih...bukan ape..dlm byk2 anak buah..yg nh mmg rapat ngn aku,mungkin sbb aku slalu mengasuh die kot..dr kecik sampai sekarang...n mungkin sbb dia anak kakcik aku..yg byk2 sgt2..tlg aku selama nih..ms aku blaja diploma dulu smpai sekarang..budi die x terbalas oleh aku..

Live,Life,Love

Sunday, November 14, 2010




Don't confine yourselves too much in work and study though, there's more to life than studying and working...learn to have fun everyone...live ur lives to the fullest...:)


Exam Oh Exam

Monday, November 8, 2010



lama tol x update..haishh..bkn bz..sj wat2 bz..ahaha...tarikh exam berubah...yaaa aku ulang..tarikh exam berubah,1 paper je,10 hb Nov ke 6 Dis..huhuhu..best? mmg la sgt x best..aku tau aku nh jenis yg mcm mn...xde stress,tekanan,stdy mmg xle msk..yaaa....mmg aku owg yg mcm2.t dkt exam br nk kalut..awl2 xmo stdy.ahahaha...


p/s nt kn pulun stdy la..paper discrete nh aku cuak sgt2...